Pengajaran Dari Movie The 33 (2015) | Kisah Pelombong Tertimbus

4 ulasan

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Apa agaknya perasaan anda apabila tertimbus di bawah tanah? Movie The 33 adalah  adaptasi dari kisah benar yang pernah terjadi di Negara Chile. Movie ini mengisahkan 33 orang pelombong yang terperangkap didalam lombong bawah tanah sedalam 700 meter selepas berlakunya runtuhan didalam lombong sehingga memerangkap mereka daripada keluar selama 69 hari. Lokasi berlakunya kejadian ini adalah di Tapak Perlombongan San Jose, Wilayah Atacama. Berikut adalah trailer dari movie tersebut:- 


Pengajaran daripada movie ini ialah:-

  1. Harapan diletakkan selepas usaha.
  2. Tanggungjawab terhadap pekerjaan dan rakyat
  3. Leadership ada sebagai pemangkin.
  4. Kukuhnya ikatan kekeluargaan
  5. Hipnosis Diri anda untuk membangkitkan semangat.


Artikel disediakan oleh:-

testimoni
Dasir Rounin

Admin ghairah menulis untuk melempiaskan buah fikiran sebagai manfaat kepada pembaca kerana "Sebaik-baik manusia diantaramu adalah yang paling banyak manfaatnya bagi orang lain." (H.R. Bukhari).

BLOG PRODUK SERVIS

Artikel Terkait

4 ulasan

  1. Singgah sini sebelum tonton movie sebab teringin jugak nak cari 5 pengajaran tu

    BalasPadam
  2. Cantik lah layout blog ni... Kemas dan simple je...

    BalasPadam

Catat Ulasan