Beezlebub | Pelajar Samseng Jadi Pengasuh

9 ulasan

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Post kali ini adalah review  tentang satu anime yang saya tonton suatu ketika dahulu yang bertajuk Beezelbub hasi karya Ryuhei Tamura. Ringkasnya ia mengenai pelajar samseng yang menjadi pengasuh bayi, tapi bukan bayi biasa. Ini intro bagi anime ini :-

This is a story of a high school juvenile delinquent who,
Through some strange circumstance,
Is raising a baby,
However that baby is no ordinary baby,
It is a baby Demon Lord.

Ceritanya adalah mengenai seorang pelajar samseng tahun pertama Sekolah Tinggi Ishiyama,Oga Tatsumi yang mendapat tanggungjawab untuk membesarkan seorang bayi Setan,Baby Beel yang comel. Pelbagai konflik  berlaku dengan keberadaan bayi tersebut. Dan secara faktanya, bayi tersebut hanya akan tertarik kepada benda-benda yang bersifat keganasan dan kejahatan. Oleh yang demikian, Oga Tatsumi berusaha untuk mencari orang yang lebih samseng dan ganas serta tidak berperikemanusian berbanding dia sendiri. Maka pencariannya menemukannya kepada beberapa orang yang terkenal akan keganasannya.

Dasir Rounin Anime Beezlebub

Apa yang menarik mengenai anime ini adalah, selain padat dengan aksi, nilai humor juga diterapkan sebagai pelengkapnya. Jadi tonton sekarang untuk merasa sensasinya.



Artikel disediakan oleh:-

testimoni
Dasir Rounin

Admin ghairah menulis untuk melempiaskan buah fikiran sebagai manfaat kepada pembaca kerana "Sebaik-baik manusia diantaramu adalah yang paling banyak manfaatnya bagi orang lain." (H.R. Bukhari).

BLOG PRODUK SERVIS

Artikel Terkait

9 ulasan

  1. mcm sedap je anime ni....sejak tua2 ni dah jarang layan anime...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anime ringan2 macam ni sesuai utk release tension, Bang

      Padam
  2. Masa dulu suka tengok..sekarang ni ..tengok blog lgi suka ni DR..hehe

    BalasPadam
  3. Kalau dekat real life, mungkinkah terjadi? hehe

    BalasPadam
  4. Tak pernah tengok anime ni. Tapi tengok anime ni mudah terhibur. Ada je yang lucu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.. apatah lagi kalau tgk One Piece, mmg tak kering gusi, Sis.

      Padam
  5. Tak pernah tengok anime ni. Tapi tengok anime ni mudah terhibur. Ada je yang lucu.

    BalasPadam

Catat Ulasan